Werkwijze

Wat is energetische therapie?

Energetische therapie is gegrond in oeroude tradities en werkt volgens een holistisch mensbeeld. Aandacht voor lichaam en geest, want de een kan niet zonder de ander. De therapie gaat ervan uit dat mensen ziek worden als hun toestand van evenwicht in fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel opzicht min of meer verstoord is.

Chronische ziekten ontstaan wanneer de natuurlijke geneeskracht van de mens niet meer in staat is om op eigen kracht een nieuw evenwicht te creëren. Deze kracht is onze vitale levenskracht en een energetisch therapeut kan deze stimuleren te herstellen.

Praktijk Wedergeboorte is gericht op het herstellen van de balans, waarna het zelf-genezende vermogen van het lichaam de klachten vermindert of oplost.

Wanneer kiezen voor een energetische behandeling?

Een energetische behandeling kan helpen bij lichamelijke klachten. Ook bij klachten waarbij er lichamelijk niets te vinden is, klachten waarmee je volgens een arts zou moeten “leren” leven.
Angsten, stress en allerlei klachten die worden veroorzaakt doordat je niet lekker in je vel zit.

Een energetische behandeling kan ook zeer effectief zijn voor gevoelige, intuïtieve kinderen en volwassenen die op zoek zijn naar balans in hun leven en leren willen omgaan met hun hoogsensitiviteit. (HSP)

Maar ook huilbaby’s en kinderen met allerlei “gedragsproblemen” kunnen baat hebben bij energetische therapie.

Daarnaast kan een behandeling helpen bij chronische ziekteprocessen, maar ook bij mensen die lichamelijke en/of psychische klachten hebben in verband met hun laatste levensfase.

Naast enkele veelvoorkomende klachten die energetisch goed te behandelen zijn zoals hoofdpijn, atrose, moeheid, omgaan met HSP, nagelbijten, huidproblemen, etc. werk ik ook aan overtuigingen.

Overtuigingen zijn in onze cellen gezet. Misschien ken je ze wel “wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje”, “ik lijk op mijn vader/moeder” of zelfs “ik ben een niksnut” kan ik samen met jou uit jouw systeem proberen te halen. Deze overtuigingen heb je voor een gedeelte in dit leven opgebouwd, maar ook voor een deel overgenomen van uw ouders of andere autoritair. Door dit te gaan omdenken, kom je erachter dat je meer waard bent; meer dan je denkt.

De basis van mijn sessies zijn rust, veiligheid en vertrouwen.

 

Mijn werkwijze
Na het maken van een afspraak, nemen wij samen je persoonlijke gegevens door en bespreken wij samen de vraag waarom je bij mij komt en wat ik voor je kan betekenen.

Hierna stem ik me op je af om te voelen waar de stroming bij je stagneert. Omdat alles energie is, kan ik voelen waar de blokkade zit. Je kunt mij vergelijken met een knopje op de radio die deze frequentie opzoekt. Ik probeer je de blokkade (trauma) te laten voelen en zal ondertussen vragen aan je stellen.

Samen gaan we de blokkade aan om een bewustzijnsverandering op gang te brengen.

Er kunnen tijdens een sessie diverse methodes zoals worden gebruikt om je weer in je kracht te zetten, zodat je weer je eigen regie kan (her)nemen over jouw eigen leven.

*******************************

Cosmic & Flower remedies

Als ondersteuning werk ik in mijn praktijk met o.a. Cosmic & Flower remedies. Dit zijn druppels met een hoge energetische waarden die kunnen doordringen tot een diepere laag van het onderbewuste of emoties of blokkades vrij te maken.

Cosmic & Flower remedies zijn druppels waarin kosmische energieën en helende elementen uit de natuur, zoals bloesems e/o edelstenen, geconcentreerd zijn. Deze helende druppels, die een hoge energetische waarde hebben, werken diep in op de geest. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen om door te dringen tot een diepere laag van het onderbewuste, of om emoties los te laten die verdere groei in de weg staan, of om zich bewust te worden van dieper liggende blokkades.

De Cosmic & Flower remedies hebben daarnaast een rustgevende werking op het energiepatroon. Daardoor helpen ze bijvoorbeeld bij het opheffen van angsten, maar ook bijvoorbeeld bij stress of ADHD. Nieuwe Tijdskinderen kunnen gebaat zijn bij de remedies.

De inname van de druppels staat bekend als veilig, ze mogen naast alternatieve of reguliere medicatie worden ingenomen. Cosmic & Flower remedies zijn op de markt gebracht door VSM.

Voor meer informatie over Cosmis & Flower remedies: www.cosmicflower.nl

Tevens werk ik met de Egyptische chakra-oliën en alles wat me voorhanden is. Ik krijg binnen wat nodig is om je weer zoveel mogelijk in balans te krijgen.