Werkwijze

Wat is energetische therapie?

Energetische therapie is gegrond in oeroude tradities en werkt volgens een holistisch mensbeeld. Aandacht voor lichaam en geest, want de een kan niet zonder de ander. De therapie gaat ervan uit dat mensen ziek worden als hun toestand van evenwicht in fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel opzicht min of meer verstoord is.

Chronische ziekten ontstaan wanneer de natuurlijke geneeskracht van de mens niet meer in staat is om op eigen kracht een nieuw evenwicht te creëren. Deze kracht is onze vitale levenskracht en een energetisch therapeut kan deze stimuleren te herstellen.

Praktijk Wedergeboorte is gericht op het herstellen van de balans, waarna het zelf-genezende vermogen van het lichaam de klachten vermindert of oplost.

 

 

Mijn werkwijze
Na het maken van een afspraak, nemen wij samen je persoonlijke gegevens door en bespreken wij samen de vraag waarom je bij mij komt en wat ik voor je kan betekenen.

Hierna stem ik me op je af om te voelen waar de stroming bij je stagneert. Omdat alles energie is, kan ik voelen waar de blokkade zit. Je kunt mij vergelijken met een knopje op de radio die deze frequentie opzoekt. Ik probeer je de blokkade (trauma) te laten voelen en zal ondertussen vragen aan je stellen.

Samen gaan we de blokkade aan om een bewustzijnsverandering op gang te brengen.

Er kunnen tijdens een sessie diverse methodes zoals worden gebruikt om je weer in je kracht te zetten, zodat je weer je eigen regie kan (her)nemen over jouw eigen leven.

De duur van een behandeling is veelal 3 sessies.

 

Mocht het zijn dat ik het trauma niet alleen kan oplossen, dan meld ik dat eerlijk aan je. Veelal kan ik dit wel in samenwerking met Marga Kouw. Marga en ik versterken elkaar energetisch tijdens de sessie en onafhankelijk van elkaar werken wij aan het stuk dat bij je verwijderd mag worden en mag worden omgezet in liefde.

 

 

Tijdens een sessie werk ik veelal met de producten van Cosmic & Flower.

Cosmic & Flower remedies

Als ondersteuning werk ik in mijn praktijk met Cosmic & Flower remedies. Dit zijn druppels met een hoge energetische waarden die kunnen doordringen tot een diepere laag van het onderbewuste of emoties of blokkades vrij te maken.

Doordat ons gedrag en gevoel gestuurd wordt door ongrijpbare processen, waarin het onderbewuste en onbewuste een grote rol spelen. Deze processen kunnen in botsing komen met ons bewustzijn, maar ook is het mogelijk dat verschillende on- of onderbewuste processen met elkaar in botsing komen. Door dit alles kunnen onze energiestromen verstoord worden.
Negatieve of onderdrukte emoties hebben daarnaast een schadelijk effect op het fysieke lichaam. Door dit alle kan een disbalans ontstaan, die zich uit in lichamelijke of psychische klachten.

Cosmic & Flower remedies zijn druppels waarin kosmische energieën en helende elementen uit de natuur, zoals bloesems e/o edelstenen, geconcentreerd zijn. Deze helende druppels, die een hoge energetische waarde hebben, werken diep in op de geest. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen om door te dringen tot een diepere laag van het onderbewuste, of om emoties los te laten die verdere groei in de weg staan, of om zich bewust te worden van dieper liggende blokkades.

De Cosmic & Flower remedies hebben daarnaast een rustgevende werking op het energiepatroon. Daardoor helpen ze bijvoorbeeld bij het opheffen van angsten, maar ook bijvoorbeeld bij stress of ADHD. Nieuwe Tijdskinderen kunnen gebaat zijn bij de remedies.

De druppels kunnen op verschillende manieren worden gebruikt: bijvoorbeeld ’s nachts op het kussen, in een massageolie, aan de binnenkant van de pols of achter het oor. Soms is 1 druppel in de mond al voldoende. Ook hebben veel mensen er baat bij de druppels in een stolpflesje bij zich te dragen of wanneer nodig een druppel in te nemen.

De inname van de druppels staat bekend als veilig, ze mogen naast alternatieve of reguliere medicatie worden ingenomen. Cosmic & Flower remedies zijn op de markt gebracht door VSM.

Voor meer informatie over Cosmis & Flower remedies: www.cosmicflower.nl

Tevens werk ik met de Egyptische chakra-oliën en alles wat me voorhanden is. Ik krijg binnen wat nodig is om je weer zoveel mogelijk in balans te krijgen.